Kapr na cikánský způsob

63
- reklama -

Suroviny

4 porce kapra
1 lžíce sádla na vymazání mísy
1 citron
1000 g brambor
2 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce oleje
mletá červená paprika
kmín
mletý pepř černý
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Kolieska zemiakov pri ukladaní postupne solíme a posýpame mletou červenou paprikou, mletým korením a rascou.


    Zobrazit celý recept

  2. Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a opečieme v rozpálenom oleji, v ktorom sme spenili očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom uložíme takto pripravené porcie na zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme do mäkka.