- reklama -
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 velké mrkve
- 2 petržele
- bobkový list
- malá větvička rozmarýnu
- 4 kuličky jalovce
- 5 kuliček pepře
- sůl
- 1 lžička ostré papriky (já dávám pouze sladkou)
- petrželová nať
- sůl
- šťáva z citrónu
- mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.
-
Před dovařením zahustíme rozkvedlanou moukou, dochutíme a na závěr do omáčky dáme nasekanou petrželovou nať.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Pošli recept
Příloha: těstoviny, bramborový knedlík, v časopise byly domácí krokety.
Kuchařka: Marta