
- reklama -
Suroviny
- 1 l mléka
- 1 kg polohrubé mouky
- 2 velké brambory
- 1 kostka droždí (42 g)
- 20 dkg anglické slaniny
- 6 lžic rozpuštěného sádla
- majoránka
- 1 hlavičku rozetřeného česneku
- sůl
- kmín
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme. Necháme asi 1 hodinu kynout.
-
Dáme do pekáčků, které hodně vymažeme sádlem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do hněda. Během pečení ještě potíráme sádlem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od své babičky, takže už je hodně starý. Nejlepší pekáčky na hluchec jsou ty staré litinové. K hluchci je dobrá bramborová polévka.
Kuchař: Hanna