Hluchec

143
- reklama -

Suroviny

1 l mléka
1 kg polohrubé mouky
2 velké brambory
1 kostka droždí (42 g)
20 dkg anglické slaniny
6 lžic rozpuštěného sádla
majoránka
1 hlavičku rozetřeného česneku
sůl
kmín
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme. Necháme asi 1 hodinu kynout.

  2. Dáme do pekáčků, které hodně vymažeme sádlem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do hněda. Během pečení ještě potíráme sádlem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám od své babičky, takže už je hodně starý. Nejlepší pekáčky na hluchec jsou ty staré litinové. K hluchci je dobrá bramborová polévka.