
- reklama -
Suroviny
- 250 g tvarohu v kostce
- 2 dcl mléka
- 10 g želatiny
- sladidlo dia
- pár kapek vanilkového aroma
- trochu rumu
- 1 Rama Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jiná šlehačka – 250 ml
- celozrné piškoty
- ovoce čerstvé nebo z kompotu
- trochu šlehačky nahoru na poháry
- Srdíčka si vykrojíme větší formičkou z dortových oplatků
Postup přípravy receptu
-
Mléko si ohřejeme zhruba na 55-60°C a rozpustíme v něm sypkou želatinu a sladidlo. Dala jsem tabletové, co se dává do kávy a čaje. Můžeme použít i sypké, to si můžeme rozšlehat s tvarohem.
-
Kostku tvarohu rozšleháme, přidáme prochladlé mléko s želatinou a sladidlem, pár kapek vanilkového aroma a trochu rumu. Spojíme a nakonec už zlehka zamícháme ušlehanou šlehačku.
-
Přidáme ovoce, buď drobné, nebo větší nakrájíme na menší kousky, zamícháme, plníme poháry do poloviny, přidáme piškoty a zbytek tvarohu.
-
Dáme do chladničky pořádně ztuhnout a dozdobíme kopečkem šlehačky, ovocem, meduňkou a oplatkovým srdíčkem.
Poznámka od kuchařky
Do šlehačky kterou zdobíme poháry můžeme přidat trochu ovocného nápojového prášku.
Kuchařka: Merylas