Bramboračka

77
- reklama -

Suroviny

2 ks vepřových kosti
2 velké mrkve
půlku celeru
1 petržel
3 růžičky květáku
5 větších brambor
2 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
na zahuštění hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme vařit na 15 minut. Pak přidáme veškerou připravenou zeleninu nakrájenou na kolečka (kousky). Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyndáme a necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Do polévky přidáme nakrájené brambory, na jemno nastrouhaný česnek a majoránku. Opět necháme 15 minut povařit.

  3. Mezitím si uděláme záklechtku, já dávám vodu + hladkou mouku. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme.

  4. Pak do polévky přidáme maso z vychladlých kostí. Polévka pak dá výbornou chuť. Nakonec dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.