![Bramboračka_5ffe3524686c9.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bramboracka_5ffe352456be0.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 ks vepřových kosti
- 2 velké mrkve
- půlku celeru
- 1 petržel
- 3 růžičky květáku
- 5 větších brambor
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- na zahuštění hladká mouka
- voda
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme vařit na 15 minut. Pak přidáme veškerou připravenou zeleninu nakrájenou na kolečka (kousky). Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyndáme a necháme vychladnout.
-
Do polévky přidáme nakrájené brambory, na jemno nastrouhaný česnek a majoránku. Opět necháme 15 minut povařit.
-
Mezitím si uděláme záklechtku, já dávám vodu + hladkou mouku. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme.
-
Pak do polévky přidáme maso z vychladlých kostí. Polévka pak dá výbornou chuť. Nakonec dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.
Kuchařka: Vlajda