Suroviny
- Množství dle chuti:
- kynutý knedlík nebo nekrájený toustový chléb
- šunka nebo šunkový či jiný salám, slanina… dle chuti
- sýr dle chuti, tvrdý, tavený, zrající…
- česneková pasta nebo pesto, pikantní hořčice, kečup…
- rozšlehaná vejce
- sůl
- pepř mletý nebo paprika, bylinky…
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Knedlík před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve, aby se s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho o pokojové teplotě. Knedlík krájíme na slabší plátky, kdy vždy jeden plátek dokrojíme zcela a druhý nedokrojíme, tím tak vytvoříme kapsu, kterou uvnitř potřeme česnekovou pastou nebo pestem, hořčicí… Stejně tak pracujeme i s toustovým chlebem.
-
Do kapes zastrčíme slabý plátek uzeniny, do které ještě vložíme ukrojený slabší plátek sýru dle chuti. Takto připravené knedlíkové / toustové kapsy lehce přimáčkneme a obalíme v řádně rozšlehaných vejcích, která osolíme a dochutíme dle vlastní chuti pepřem, paprikou (pálivou, uzenou…), bylinkami (pažitka, petrželka…) a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme se zeleninovými saláty dle chuti. Pokud zbude, dají se jíst i vychladlé.