
- reklama -
Suroviny
- 520 ml mléka
- 50 g Ramy
- 750 g hladké mouky
- 50 g sojove mouky
- 2,5 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 30 g čerstvého droždí nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny vše vložíme v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Ještě před ukončením programu musíme těsto z pekárny vyndat a nechat do kynout v míse, jinak nám uteče.
-
Umotáme housky a na plechu necháme kynout. Používám pod ně papír na pečení nebo teflonovou fólii.
-
Smícháme trochu vlažného mléka s vodou a Solamylem, housky potřeme a posypeme mákem nebo jinými semínky. Dáme do trošku více předehřáté trouby a asi po 10 minutách teplotu zmírníme a dopečeme. Mám troubu plynovou, tak stupně přesně nenapíšu.
Poznámka od kuchařky
Místo sójové mouky se může použít jen hladká pšeničná mouka. Potřít housky na povrchu můžeme i rozšlehaným vajíčkem, semínka lépe drží.
Kdo nevlastní domácí pekárnu, tak připraví těsto klasickým způsobem.
Kuchařka: Merylas