- reklama -
Suroviny
4+
- 1 bažant
- 1 petržel
- 2 mrkve
- ¼ celeru
- 1 cibule
- 300 ml červeného vína
- 100 ml bílého vína
- 200 g anglické slaniny
- 20 kuliček pepře
- 10 kuliček nového koření
- 20 kuliček jalovce
- 5 bobkových listů
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.
-
Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme, naporcujeme a dáme na zeleninu, mezi kousky bažanta
přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. . -
Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..
Kuchařka: Lenka Škulinová