![Mandlový hřbet_5ffe31b61050b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/mandlovy-hrbet_5ffe31b602918.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 15 dkg pískového cukru
- 10 dkg másla
- 3 vejce
- 12 dkg hrubé mouky
- 0,3 kypřícího prášku
- 75 ml mléka
- 6 dkg mandlí
Postup přípravy receptu
-
Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přimícháme měchačkou mléko, mouku, kypřící prášek, jemně nasekané mandle i se slupkou a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme upéct.
-
Po upečení se může posypat moučkovým cukrem nebo promazat krémem. Hřbet nakrájíme na plátky, které sobě slepujeme krémem dle vlastního výběru, střídavě světlým a tmavým. Navrch můžeme potřít také krémem.
Kuchařka: lenka-m