Jemný ovocný koláč v remosce

93
- reklama -

Suroviny

100 g Hery (nebo jiného tuku)
150 g moučkového cukru (nebo krupicového)
3 vejce
5 lžic vlažného mléka
citronová kůra
140 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
rybíz
višně (nebo jiné drobnější ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka.

  2. Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou – mám hliníkovou.

  3. Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou.

  4. Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30-35 minut by mělo stačit.

Poznámka od kuchařky

Koláč dělám už dlouho, jen to ovoce holt rádo klesá ke dnu. Peču ho i v normální troubě v koláčové formě.