
- reklama -
Suroviny
- 100 g Hery (nebo jiného tuku)
- 150 g moučkového cukru (nebo krupicového)
- 3 vejce
- 5 lžic vlažného mléka
- citronová kůra
- 140 g hrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- rybíz
- višně (nebo jiné drobnější ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka.
-
Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou – mám hliníkovou.
-
Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou.
-
Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30-35 minut by mělo stačit.
Poznámka od kuchařky
Koláč dělám už dlouho, jen to ovoce holt rádo klesá ke dnu. Peču ho i v normální troubě v koláčové formě.
Kuchařka: Merylas









