
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 250 g ztuženého tuku
- 1 vejce
- 10 PL piva
- sůl
- Náplň:
- 5 vajec natvrdo
- 50 g másla
- 1 PL horčice
- 50 g tatarské omáčky
- 100 g žervé
- sůl
- Ozdoba:
- ředkvičky
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Z prísad vypracujeme cesto a necháme v chladničke asi 30 min odležať.
-
Potom odoberáme kúsky cesta a vtláčame ich do formičiek – košíčkov.
-
Uložíme na plech a upečieme pri strednej teplote.
-
Teplé košíčky opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť.
-
Vajcia rozrežeme , vyberieme žĺtky a popučíme ich vidličkou.
-
Vymiešame do peny s tatarkou, maslom a žervé, ochutíme soľou a horčicou.
-
Ozdobne nastriekame penu do košíčkov, posypeme nadrobno nasekanými redkvičkami a nasekanými bielkami a posypeme na kolieska narezanou vňaťou cibule.
Kuchařka: tejaja









