Košíčky se žloutkovou pěnou

62
- reklama -

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
250 g ztuženého tuku
1 vejce
10 PL piva
sůl
Náplň:
5 vajec natvrdo
50 g másla
1 PL horčice
50 g tatarské omáčky
100 g žervé
sůl
Ozdoba:
ředkvičky
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vypracujeme cesto a necháme v chladničke asi 30 min odležať.

  2. Potom odoberáme kúsky cesta a vtláčame ich do formičiek – košíčkov.

  3. Uložíme na plech a upečieme pri strednej teplote.

  4. Teplé košíčky opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť.

  5. Vajcia rozrežeme , vyberieme žĺtky a popučíme ich vidličkou.

  6. Vymiešame do peny s tatarkou, maslom a žervé, ochutíme soľou a horčicou.

  7. Ozdobne nastriekame penu do košíčkov, posypeme nadrobno nasekanými redkvičkami a nasekanými bielkami a posypeme na kolieska narezanou vňaťou cibule.