
- reklama -
Suroviny
- 7 bílků
- 120 g cukr krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžíce sekaných ořechů
- 2 lžíce rozinek nebo pokrájených sušených meruněk
- 2 lžíce krájené čokolády na kousky
- 5 lžíc oleje
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme. Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150°C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100°C, až se vpíchnutá špejle nelepí. Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné jí péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.
Poznámka od kuchařky
Bílky, které právě nepotřebuji si schovávám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělám čárku, když tam bílek přihodím, abych věděla, kolik jich tam mám. I po měsíci jdou našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25 – 30 g.
Kuchařka: Hella