Suroviny
- vepřová kýta nebo krkovička
- anglická nebo uzená slanina
- cibule
- kolečka klobásy
- kousky papriky – někdy nedávám
- sůl
- pepř
- hořčice
- sádlo nebo olej
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, můžeme potřít hořčicí a nakrájíme na kousky. Trošku potírám olejem, nejlépe je nechat masko chvíli odležet.
-
Taktéž slaninu a klobásu nakrájíme, cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme.
-
Střídavě napichujeme na špejli, do pekáčku dáme trochu sádla nebo oleje, vložíme ražniči, přidáme trošku vody, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby.
-
Ke konci úpravy odklopíme a dopečeme, v průběhu pečení přeléváme výpekem.
-
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninou. Na talíř můžeme dát trošku hořčice a na jemná kolečka nakrájenou cibuli.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá hranatý pekáček, nebo chce připravovat např. v remosce, tak může všechny ingredience navléknout větší jehlou na tenký provázek a do nádoby stočit do tvaru šneka. Pak si jen jednotlivé porce ustřihneme :-)) Když mám méně času, tak vše dám do pekáčku bez navlékání, jen tak. Taky je to dobré.
Gramáže neuvádím, na jednu porci dávám zhruba 100 g masa.