Plnene papriky ve smotanove omacce

71
- reklama -

Suroviny

500 g mletého vepřového masa nebo mix
1 vajičko
2 velke cibule
500 g čerstvých paprik
500 g rajčat
4 velke pl rýže
sůl
pepř
majoránka
sladka smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrajanu cibulu udusime na troche oleja aby bola zlata a vonava.

  2. Do misy dame mlete maso a vylejeme nan cibulku aj s tukom. Pridame vajicko a 4 plne lyzice uvarenej ryze. Zmes opatrne vymiesame a dochutime solou, mletym korenim a vacsim mnozstvom majoranky. Zmes plnime do vycistenych paprik, resp, robime gulky.

  3. Druhu cibulu pokrajame na vacsie kocky a dame ju dusit na olej, pridame ocistenu a nakrajanu papriku, nakrajane paradajky, ktore sme sparili v horucej vode a osupali. Pripravili sme si ako keby lecovy zaklad.

  4. Osolime a poukladame pripravene naplnene papriky, podlejeme horucou vodou a prikryte dusime. Ked su papriky s masom makke, vyberieme ich a omacku zahustime smotanou,roztrepanou s troskou muky. Ak zeleninova paprika nebola stiplava, tak dochutim troskou palivej cervenej papriky a zastreknem sojovou omackou. Prevrieme. Podavame s knedlou.

Poznámka od kuchařky

Tento a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=583