
Suroviny
- 500 g mletého vepřového masa nebo mix
- 1 vajičko
- 2 velke cibule
- 500 g čerstvých paprik
- 500 g rajčat
- 4 velke pl rýže
- sůl
- pepř
- majoránka
- sladka smetana
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrajanu cibulu udusime na troche oleja aby bola zlata a vonava.
-
Do misy dame mlete maso a vylejeme nan cibulku aj s tukom. Pridame vajicko a 4 plne lyzice uvarenej ryze. Zmes opatrne vymiesame a dochutime solou, mletym korenim a vacsim mnozstvom majoranky. Zmes plnime do vycistenych paprik, resp, robime gulky.
-
Druhu cibulu pokrajame na vacsie kocky a dame ju dusit na olej, pridame ocistenu a nakrajanu papriku, nakrajane paradajky, ktore sme sparili v horucej vode a osupali. Pripravili sme si ako keby lecovy zaklad.
-
Osolime a poukladame pripravene naplnene papriky, podlejeme horucou vodou a prikryte dusime. Ked su papriky s masom makke, vyberieme ich a omacku zahustime smotanou,roztrepanou s troskou muky. Ak zeleninova paprika nebola stiplava, tak dochutim troskou palivej cervenej papriky a zastreknem sojovou omackou. Prevrieme. Podavame s knedlou.