- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 a půl hrnku cukru moučka (já dala jen jeden hrnek)
- 4 vejce
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 hrnek oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 10 dkg mletých ořechů
- 1 Salko
- 1 máslo
- čokoládová poleva (trochu)
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme ostatní přísady, vylijeme na papírem vyložený plech.
-
Pečeme dle zkušeností s troubou cca 25 minut, až se nelepí špejle.
Poleva : Salko uvaříme ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem, aby vychladlo. -
Vyšleháme ho s máslem a namažeme na vychladlý korpus.
-
Posypeme trochu mletými ořechy a nastříkáme cik-cak polevu, necháme v lednici ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
název jsem použila dle receptu paní Evy, ale tuto buchtu pečou i mé kolegyně pod různými názvy, jako karamelová, buchta se Salkem a pod.
Kuchař: kedlubna