Růže z mletého masa

62
- reklama -

Suroviny

Mleté maso – mix vepřové a hovězí
cibule
česnek
drcený kmín
sůl
mletý pepř
čubrica
majoránka
trochu mléka
Solamyl
Na 1 kg masa:
zhruba 1 -2 dcl mléka
3 lžíce Solamylu
Trochu oleje
párky nebo klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs mletého masa – sůl, koření podle svých zvyklostí, jemně nakrájenou cibuli, rozetřený nebo jemně nastrouhaný česnek, mléko podle potřeby a bramborový škrob – Solamyl.

  2. Směs rozdělíme na malé bochánky a do nich vtlačíme nakrojené párky – jako když opékáme na ohni (árky dělím na 3 díly, záleží na velikosti), stiskneme a dáváme do olejem vymazané muffinkové formy.

  3. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Formu dávám ještě na plech.

  4. Ke konci pečení alobal odstraníme. Hlídáme, konečky párků se rády připalují.

Poznámka od kuchařky

Vhodnou příhohou jsou brambory, bramborová kaše a různá zelenina, nebo saláty.