
- reklama -
Suroviny
- Mleté maso – mix vepřové a hovězí
- cibule
- česnek
- drcený kmín
- sůl
- mletý pepř
- čubrica
- majoránka
- trochu mléka
- Solamyl
- Na 1 kg masa:
- zhruba 1 -2 dcl mléka
- 3 lžíce Solamylu
- Trochu oleje
- párky nebo klobásy
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si směs mletého masa – sůl, koření podle svých zvyklostí, jemně nakrájenou cibuli, rozetřený nebo jemně nastrouhaný česnek, mléko podle potřeby a bramborový škrob – Solamyl.
-
Směs rozdělíme na malé bochánky a do nich vtlačíme nakrojené párky – jako když opékáme na ohni (árky dělím na 3 díly, záleží na velikosti), stiskneme a dáváme do olejem vymazané muffinkové formy.
-
Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Formu dávám ještě na plech.
-
Ke konci pečení alobal odstraníme. Hlídáme, konečky párků se rády připalují.
Poznámka od kuchařky
Vhodnou příhohou jsou brambory, bramborová kaše a různá zelenina, nebo saláty.
Kuchařka: Merylas