Bábovka z kynutého těsta

80
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
1 kostka droždí
200 g tuku
200 g práškového cukru
špetka soli
kůra z 1 citrónu
4 vejce
mléko
30 g másla
ovoce nakrájené na malé kousky( čerstvé alebo scedené kompótové)

Postup přípravy receptu

  1. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, zmiešame s polovicou múky a zakryté necháme kysnúť.


    Zobrazit celý recept

  2. Tuk vymiešame s cukrom, štipkou soli, citr. kôrou, postupne pridáme vajcia a nakoniec druhú polovicu múky.

  3. Premiešame, pridáme vykysnutý kvások a cesto dôkladne prepracujeme.

  4. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, poukladáme naň kúsky ovocia a stočíme do rolády.

  5. Roládu stočíme do vymastenej bábovkovej formy dookola a necháme ešte 20 minut kysnúť.

  6. Vložíme do rúry a pečieme asi 1 hodin.

  7. Upečenú bábovku vyklopíme, potrieme rozpusteným maslom a bohato pocukrujeme.