
- reklama -
Suroviny
- 300 g kuřecích jater
- 250 g sádlo
- sůl
- pepř
- špetka majoránky
- 4 hřebíčky
- (Na 250 g sádla potřebujeme zhruba okolo 300 g jater a asi 4 hřebíčky. Poměr jater a sádla si každý upraví dle svého uvážení.)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra nakrájíme na drobné kousky, vložíme do rozehřátého sádla, přidáme hřebíček a za stálého míchání restujeme až zase do tuku.
-
Po mírném vychladnutí přidáme sůl a pepř, při dalším tuhnutí občas promícháme, vytáhneme hřebíčky.
-
Játra můžeme po mírném prochladnutí rozmixovat, nejlépe ponorným mixérem.
Poznámka od kuchařky
Po dohotovení jater se může ještě do horké směsi vhodit nakrájená cibule a jen krátce nechat osmahnout.
Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/
Kuchařka: Merylas