
- reklama -
Suroviny
- Losos
- Majolka®
- sůl
- bazalka nebo jiné koření
Postup přípravy receptu
-
Lososa rozpůlím a položím kůži dolů na plech vyložený papírem na pečení.
-
Osolím a každou půlku ryby pomažu asi 2 lžícemi majolky. Můžeme – ale není to nutné – posypat např. bazalkou.
-
Mezitím rozpálíme troubu na 220 °C, a pečeme přesně 10 min na plný výkon.
-
Pak vyndáme a podáváme s bramborem, nebo jen tak s proužkem citronu a zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Kupuji celého lososa, vykuchaného a bez hlavy (mají v každém supermarketu v ceně kolem 100,-/kg a váhy cca 1 kg). Večer vyndám z mrazáku do lednice a druhý den ho vykostím (rozevřu, vyříznu z obou stran páteř a špičkami prstů přejíždím po mase a dobře nahmatám velké kosti, které rukou nebo pinzetou vytahám – malé ani nemá).
Kuchařka: Hella