Lahůdkový losos za 10 minut

66
- reklama -

Suroviny

Losos
Majolka®
sůl
bazalka nebo jiné koření

Postup přípravy receptu

  1. Lososa rozpůlím a položím kůži dolů na plech vyložený papírem na pečení.

  2. Osolím a každou půlku ryby pomažu asi 2 lžícemi majolky. Můžeme – ale není to nutné – posypat např. bazalkou.

  3. Mezitím rozpálíme troubu na 220 °C, a pečeme přesně 10 min na plný výkon.

  4. Pak vyndáme a podáváme s bramborem, nebo jen tak s proužkem citronu a zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Kupuji celého lososa, vykuchaného a bez hlavy (mají v každém supermarketu v ceně kolem 100,-/kg a váhy cca 1 kg). Večer vyndám z mrazáku do lednice a druhý den ho vykostím (rozevřu, vyříznu z obou stran páteř a špičkami prstů přejíždím po mase a dobře nahmatám velké kosti, které rukou nebo pinzetou vytahám – malé ani nemá).