Nepečený tvarohový piškotík s rumem

75
- reklama -

Suroviny

15 ks dlouhých piškotů
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
1 lžíce cukru
2 lžíce rozinek namočených v rumu
asi 30 g čokolády na vaření
ovoce broskve

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme tvaroh s kysanou smetanou a osladíme.

  2. Vzniklou hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme rumové rozinky a nakapeme trochu rumu, do druhé rozehřátou čokoládu.

  3. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií, dolu dáme tmavý krém, do něj zamáčkneme 3x 2 piškoty vedle sebe, pomažeme bílou hmotou, přidáme ovoce (já dávala broskve), na to položíme 3x za sebou 3 piškoty vedle sebe a nahoru dáme zbytek tmavší hmoty.

  4. Necháme v lednici do druhého dne. Potom vyklopíme a můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáte doma rozinky již delší dobu naložené v rumu, tak si rozinky omyjeme (budete překvapeni, jak jsou špinavé), zalejeme rumem naředěným vodou a necháme přejít varem. Necháme vychladnout a pak přecedíme.