
- reklama -
Suroviny
- 15 ks dlouhých piškotů
- 1 tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce rozinek namočených v rumu
- asi 30 g čokolády na vaření
- ovoce broskve
Postup přípravy receptu
-
Promícháme tvaroh s kysanou smetanou a osladíme.
-
Vzniklou hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme rumové rozinky a nakapeme trochu rumu, do druhé rozehřátou čokoládu.
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme folií, dolu dáme tmavý krém, do něj zamáčkneme 3x 2 piškoty vedle sebe, pomažeme bílou hmotou, přidáme ovoce (já dávala broskve), na to položíme 3x za sebou 3 piškoty vedle sebe a nahoru dáme zbytek tmavší hmoty.
-
Necháme v lednici do druhého dne. Potom vyklopíme a můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáte doma rozinky již delší dobu naložené v rumu, tak si rozinky omyjeme (budete překvapeni, jak jsou špinavé), zalejeme rumem naředěným vodou a necháme přejít varem. Necháme vychladnout a pak přecedíme.
Kuchařka: Hella