Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

199
- reklama -

Suroviny

Propočty jsou orientační, vařila jsem podle oka pro 3 osůbky:o)
600 g hovězího zadního (nebo kližky)
2 cibule
2 lžíce solamylu
2 lžíce sladké papriky
1 lžíce gulášového koření
2 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 hovězí bujon
1/2 houbového bujónu
asi 150 g hrášku (mraženého)
200 g žampionů (čerstvé podusit, konzervované celé hlavičky)
pepř
150 ml červeného vína
necelý litr vody (pro rozpuštění bujonu)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka. Dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a solamylem, vše promneme.


    Zobrazit celý recept

  2. V horké vodě rozmícháme bujony a zalijeme maso, vše dobře utěsníme alobalem.

  3. Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200°C. Po této době odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.

  4. Podáváme s chlebem, bramborem, těstovinami. Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, v jenském skle má škrob tendenci se přichytávat.

Poznámka od kuchařky

Bujony používám bio zn. Rapunzel nebo Alnatura- k dostání v DM drogerii, zeleninový(6 kostek) stojí 20 Kč, slepičí 25 Kč.