
- reklama -
Suroviny
- candát
- sůl
- kmín
- hl. mouka
- olej a
- máslo na smažení
- Na placičky:
- brambory
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- kremžská hořčice
- hermelín
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Candáta vyfiletujeme, naporcujeme, nasolíme a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc. Pak jen pokmínujeme,obalíme v mouce a smažíme v malém množství oleje a kousku másla z obou stran.
-
Brambory nastrouháme nahrubo NA UTĚRKU, pak nad dřezem vymačkáme všechnu „vodu“, dáme do misky, přidáme lžíci kremžské hořčice, lžíci hladké mouky, sůl a pepř.
-
Rukama tvoříme malé kuličky, mezi dlaněmi je rozmáčkneme na placičky a dáme na pánev s troškou oleje (stačí opravdu malinko).
-
Na každou placičku dáme kousíček hermelínu. Pak obrátíme sýrem dolů, přimáčkneme, krásně se rozteče, mňam!
Poznámka od kuchařky
Kdo má doma rybáře jako já, tak ví, že candát opravdu nepotřebuje žádné koření!!!!!
Kuchařka: korcka