
Suroviny
- hlávka zelí (menší)
- 2 brambory (středně velké)
- 1 vajíčko
- polohrubá mouka
- cibule
- slanina
- pikantní klobása
- trošinku oleje
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje a cibulce si orestujeme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka.
-
Mezitím si nasypeme mouku (asi půl kila, podle strávníků)do mísy, osolíme, vyklepneme jedno vajíčko, nastrouháme 2 brambory a zalijeme vodou-promícháme. Kdo halušky dělá, ví, jak to má být husté-jinak asi trochu hustější, než těstíčko na kapání. Přes haluškovač naházíme halušky do vroucí, osolené vody, necháme pár minut povařit a scedíme-opláchneme studenou vodou.
-
Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme spolu s cibulkou a na kostičky nakrájenou klobáskou.
-
Zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí ze slaniny, cibule a klobásy.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od tchýně ze Strečna. Je to kalorická bomba, ale kdo jednou zkusí-pak už musí!









