Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

160
- reklama -

Suroviny

hlávka zelí (menší)
2 brambory (středně velké)
1 vajíčko
polohrubá mouka
cibule
slanina
pikantní klobása
trošinku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje a cibulce si orestujeme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka.

  2. Mezitím si nasypeme mouku (asi půl kila, podle strávníků)do mísy, osolíme, vyklepneme jedno vajíčko, nastrouháme 2 brambory a zalijeme vodou-promícháme. Kdo halušky dělá, ví, jak to má být husté-jinak asi trochu hustější, než těstíčko na kapání. Přes haluškovač naházíme halušky do vroucí, osolené vody, necháme pár minut povařit a scedíme-opláchneme studenou vodou.

  3. Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme spolu s cibulkou a na kostičky nakrájenou klobáskou.

  4. Zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí ze slaniny, cibule a klobásy.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od tchýně ze Strečna. Je to kalorická bomba, ale kdo jednou zkusí-pak už musí!