Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví

383
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g másla (nebo jiného tuku např. Hera)
100 g moučkového cukru
1-2 žloutky
citronová kůra
rybízová marmeláda na slepení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme na menší kousky nakrájené máslo a žloutky. Vše rychle zpracujeme v těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce zhruba hodinu odležet. Může to být i déle.

  2. Pak těsto na velmi lehce pomoučeném vále vyválíme a formičkami vykrajujeme různé tvary. Můžeme těsto vyvalovat i mezi dvěmi kusy mikrotenu. Tvary ukládáme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení.

  3. Upečeme do světlého odstínu a pak slepujeme rybízovou, nebo jinou kyselejší marmeládou.