
- reklama -
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla (nebo jiného tuku např. Hera)
- 100 g moučkového cukru
- 1-2 žloutky
- citronová kůra
- rybízová marmeláda na slepení
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme na menší kousky nakrájené máslo a žloutky. Vše rychle zpracujeme v těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce zhruba hodinu odležet. Může to být i déle.
-
Pak těsto na velmi lehce pomoučeném vále vyválíme a formičkami vykrajujeme různé tvary. Můžeme těsto vyvalovat i mezi dvěmi kusy mikrotenu. Tvary ukládáme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení.
-
Upečeme do světlého odstínu a pak slepujeme rybízovou, nebo jinou kyselejší marmeládou.
Kuchařka: Merylas