Karamelový krém

113
- reklama -

Suroviny

10 dkg cukru krupice
200 ml vařené rozpustné kávy
0,5 dl vody
1 pudinkový vanilkový prášek
25 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do kastrůlku a roztavíme na zlatavý karamel. Když je karamel hotový, zalijeme ho horkou kávou a mícháme do rozpuštění.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec vmícháme pudinkový prášek, rozpuštěný v 0,5 dl vody. Mícháme do zhoustnutí.

  3. Odstavíme z plotny, potáhneme potravinářskou folií a necháme při pokojové teplotě vychladnout.

  4. Nakonec vyšleháme kostku másla, prochladlou kaši do něj vmícháme a pořádně vyšleháme.

Poznámka od kuchařky

Máslo i karamelová kaše musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.

Lze ochutit i malinko rumem.

Recept není můj, ale ta příprava se mi zdála jednoduchá a je to zase něco jiného, než krém z vařeného Salka 🙂