- reklama -
Suroviny
- 10 dkg cukru krupice
- 200 ml vařené rozpustné kávy
- 0,5 dl vody
- 1 pudinkový vanilkový prášek
- 25 dkg másla
Postup přípravy receptu
-
Cukr nasypeme do kastrůlku a roztavíme na zlatavý karamel. Když je karamel hotový, zalijeme ho horkou kávou a mícháme do rozpuštění.
-
Nakonec vmícháme pudinkový prášek, rozpuštěný v 0,5 dl vody. Mícháme do zhoustnutí.
-
Odstavíme z plotny, potáhneme potravinářskou folií a necháme při pokojové teplotě vychladnout.
-
Nakonec vyšleháme kostku másla, prochladlou kaši do něj vmícháme a pořádně vyšleháme.
Poznámka od kuchařky
Máslo i karamelová kaše musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
Lze ochutit i malinko rumem.
Recept není můj, ale ta příprava se mi zdála jednoduchá a je to zase něco jiného, než krém z vařeného Salka 🙂
Kuchařka: majka