Skládaná játra

61
- reklama -

Suroviny

750 g vepřových jater
olej
15 g hladké mouky
2 tvrdá velká rajčata
1 velká cibule
pepř
sůl
1 sýrový krém
petrželka
80 g másla
Vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Z pečene narežeme 12 menších plátkov. Cibuľu narežeme na 6 koliesok.


    Zobrazit celý recept

  2. Múku zmiešame s korením, soľou a trochou vegety a v tejto zmesi obalíme plátky pečene a na masle ich opečieme z oboch strán spolu s kolieskami cibule.

  3. Vyberieme ich a udržujeme v teple. Potom vo výpeku krátko opečieme 6 koliesok paradajky.

  4. Pred podávaním ukladáme na seba : koliesko paradajky, plátok pečene, koliesko cibule, plátok pečene. Dostaneme 6 porcií.

  5. Horný plátok pečene ozdobíme syrokrémom ozdobne vytlačeným a petržl. vňaťou.

    Podávame so zemiakovou kašou.