Ryba v kořeněném sezamovém těstíčku

76
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 400-500 g duhového pstruha, tresky, lososa…
sůl
1 vejce
mletý pepř
česnek sušený nebo čerstvý (dle chuti)
zázvor mletý nebo čerstvě nastrouhaný (dle chuti)
3-4 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce sezamových semínek
olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme.

  2. Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou dochutíme solí a pepřem.
    Rybí díly v kašičce obalíme a vkládáme do pánve s troškou rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dorůžova.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo čerstvým zeleninovým či listovým salátem.