
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 velká salátová okurka
- 2 cibule
- súl
- 5 lžíc octu
- černé koření
- špetka cukru
- 1 svazek petrželové natě
- 1 svazek kopru
- 125 g kyselé smetany
- 4 – 5 lžíc mléka
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a narežeme na plátky. Pokvapkáme ich octom, osolíme, okoreníme, osladíme. Potom uhorku nastrúhame na jemné plátky, cibuľu nasekáme a všetko premiešame.
-
Kôpor a petržlen nasekáme a rozmiešame so smotanou a mliekom. Premiešame so zemiakmi a necháme odležať.
-
Ozdobíme plátkami uhoriek a kôprom.
Kuchařka: tejaja