- reklama -
Suroviny
- 300 g bůčku
- 250 g česnekových výhonků
- 1/2 salátové okurky
- sůl
- lžička cukru
- lžíce octa
- 3 lžíce sójové omáčky
- Vegeta
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na nudličky a ty škvaříme na suché teflonové pánvi, až pustí tuk.
-
Pak přidáme 3cm dlouhé kousky česnekových výhonků, mírně osolíme a opékáme 7-10min.
-
Dál přidáme na silnější kousky krájenou okurku a necháme ještě chvilku vařit.
-
Hotové dochutíme cukrem, octem, sójovou omáčkou a vegetou.
Poznámka od kuchařky
Česnekové výhonky doma používáme jako náhražku bambusových výhonků…..musí se stříhat z rostlin (česnek paličák) ještě nedřevnaté, pak je nůžkami nastříhám na kousky a uchovávám v pytlících v mrazáku.
Kuchařka: cathleen