
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 0,5 kg rýže
- 1 kg vepřového masa
- (např. plecko, krkovice, libový bůček)
- 2 mrkve
- 4 malé cibule
- 2 PL másla
- koření podle chuti
- sůl
- 1 KL citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kousky a osmahneme s nakrájenými cibulemi a nahrubo nastrouhanými mrkvemi – v pekáči nebo kastrolu vhodném do trouby. Osolíme, přidáme máslo a koření dle své chuti.
-
Do pekáče přidáme propláchnutou rýži a stále pečlivě mícháme. Zalejeme vodou, až je vše ponořené a šup do trouby.
-
Voda se vsákne do rýže a částečně odpaří, rýže je měkká. Zapneme vrchní ohřev, ať se osmahne maso. Lehce pokapeme citronem. A máme hotovo.
Kuchař: Milan Cexa









