Suroviny
- 5 bílků
- 170 g cukr krupice
- 100 g strouhaných ořechů
- 50 g polohrubé mouky
- 40 g rozehřátého másla
- Krém
- 60 g cukr krupice
- 100 g másla
- (1 žloutek)
- 1 lžíce vařené silné kávy
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukrem našleháme do hustého sněhu, velmi zlehka zamícháme ořechy s moukou a postupně přikapáváme vlažné máslo.
-
Na pečící papír stříkáme cukrářským sáčkem malé oválky, asi 3 cm velké.
-
Upečené a vychladlé slepujeme krémem.
-
Hotové můžeme postříkat čokoládovou polevou.
-
Na krém třeme žloutek s cukrem do pěny, přidáme kávu a ve vodní lázni silně nahřejeme, ale nesmí se vařit. Necháme vychladit a postupně zašleháme do utřeného másla.
Poznámka od kuchařky
Z tohoto množství je asi 180 placiček, tj. po slepení asi 90 kousků.
Pečení sněhového těsta: Troubu předehřejeme na 50 °C, vložíme plechy najednou, pečeme 10 min, pak zvýšíme na 100 °C, pečeme – spíše sušíme asi 20 min. a pak necháme v troubě sušit minimálně hodinu (nejlépe přes noc). Pokud nemůžeme nechat přes noc, pečeme na 100 °C asi 40 min., až jdou placičky odlepit od papíru. Celou dobu nesmíme otevírat troubu.