
Suroviny
- (Korpus)
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 6 vajec
- 6 lžic horké vody
- 1 prášek do pečiva
- tuk
- hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
- koňak
- pařížský krém
Postup přípravy receptu
-
Moučkový cukr se 6 žloutky vyšleháme do pěny,přidáme horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků.
-
Nalijeme do formy vymazané a vysypané moukou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 min. dozlatova.
-
Upečeme si to samé ještě jednou, ale pouze z poloviční dávky. Budeme to potřebovat. Po upečení necháme vychladit.
-
Studený velký korpus rozkrojíme na dva díly.
-
Spodní díl pokapeme koňakem.
-
Menší upečený korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl koňaku.
-
Pořádně prohněteme, aby se koňak dostal všude.Tuto hmotu rozložíme rovnoměrně na pokapaný díl podkovy a lehce přitiskneme.
-
Na hmotu rozetřeme vrstvu krému a na konec přiložíme druhý díl podkovy.
-
Potřeme opět krémem a zdobíme podle své fantazie. Opět jsem použila marcipánovou výzdobu a různé umělé dozdobení.
Poznámka od kuchařky
Oba dorty měly ohromný úspěch,tak snad se i tento bude všem líbit.