
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 krabička uzených šprotů v oleji nebo přiměřené množství čerstvě uzených z lahůdkářství
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky + trochu na obalení
- lžička strouhanky
- sůl
- veka
- obyčejná hořčice
- cibulová nať
- olej
Postup přípravy receptu
-
Šproty z plechovky dáme okapat. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme žloutky, 2 lžíce mouky a strouhanku.
-
Šproty obalíme v mouce, namočíme do těstíčka a smažíme v oleji.
-
Na pánvi je ještě trochu zakapeme těstíčkem.
-
Plátky veky potřeme hořčicí, položíme opečeného šprota a zasypeme cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Recept je mnohokrát odzkoušený, jen fotku momentálně nemám…
Kuchařka: zizala