
- reklama -
Suroviny
- Piškot:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 4 lžíce vlažné vody
- Krém:
- 1 balíček Koka sušenek
- 1 tekutá šlehačka
- trocha rumu
- 150 g másla
- 150 g cukru moučka
- Poleva:
- 2 ks čokolády Ledové kaštany
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
-
Utřeme žloutky s vodou a cukrem, vmícháme mouku a sníh z bílků. Upečeme klasicky na plechu s pečícím papírem.
-
Na vychladlý piškot rozetřeme krém: sušenky rozdrobíme, zalijeme rumem a šlehačkou a necháme rozmočit.
-
Vyšleháme máslo s cukrem a po částech zašleháme sušenkovou kaši. Na krém natřeme vlažnou polevu: rozlámané čokolády a máslo rozpustíme ve vodní lázni.
Tyhle řezy peče moje maminka už drahně let, ale pořád nám moc chutnají.
Poznámka od kuchařky
V létě jsem zkoušela odlehčenou variantu krému: 1 měkký tvaroh ve vaničce, 1 zakysanou smetanu, do toho nadrobit sušenky a tuto kaši pak zašlehat do másla. Bylo to lehounce nakyslé a moc dobré.
Kuchařka: zizala