
Suroviny
3-4 porce
- 1 cibule
- 2 velké stroužky česneku
- 1 velká červená paprika
- 400-500 g mletého masa (hovězí nebo mix hovězího a vepřového)
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 plechovka červených fazolí (ve sladkoslaném nálevu)
- cca 500 g pasírovaných rajčat
- sůl
- cca čtvrt lžičky mletého chilli (klidně můžeme dát radši méně, a potom případně přidat – záleží na pálivosti chilli)
- 2 lžičky cukru
- trochu kmínu
- lžíce sladké mleté papriky
- trochu oleje
- čerstvý chléb k podávání
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.
-
Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na drobné kostičky). Potom přidáme mleté maso a orestujeme.
-
Přidáme nakrájenou papriku a orestujeme.
-
Když je maso s paprikou hezky orestované, přidáme všechno koření (sůl, chilli, mletou papriku, kmín) a cukr. Dobře promícháme.
-
Zalijeme hovězím vývarem a pasírovanými rajčaty. Necháme cca 30 minut probublávat. Občas zamícháme.
-
Po cca 30 minutách přidáme scezené fazole. Vše dochutíme. Necháme probublávat ještě přibližně 5-10 minut.
-
Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Tato verze chilli con carne není moc pálivá. Kdo má rád více pikantní jídla, může přidat více mletého chilli. 🙂