
- reklama -
Suroviny
- 600 g krůtího masa
- 200 g dobrého špeku
- 1 větší cibule nebo 2 malé
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- trochu oleje
- trochu másla
Postup přípravy receptu
-
V kastůlku si na maximum rozpálíme olej na kterém zprudka osmahneme krůtí maso, na porce podle strávníků, a to ze všech stran, a pak ho vyndáme bokem.
-
Na olej přidáme nakrájený špek, za chvilku nakrájenou cibulku na proužky a vhodíme kuličky nového koření a necháme všechno osmahnout.
-
Poté vrátíme osmahnuté maso, osolíme a dusíme na malém plameni nejméně 1 hodinu přikryté pokličkou.
-
Necháme jen tak malinko probublávat ve vlastní šťávě, občas zamíchat- vznikne nám fakt pikantní sos!
-
Ke konci dušení jen přidáme oříšek másla na zjemnění a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Recept je rodinný po mojí mamince a kdo ochutnal, musel odejít s napsaným receptem.
Kuchař: Terrinka1