Pikantní a jednoduché krůtí maso

49
- reklama -

Suroviny

600 g krůtího masa
200 g dobrého špeku
1 větší cibule nebo 2 malé
5 kuliček nového koření
sůl
trochu oleje
trochu másla

Postup přípravy receptu

  1. V kastůlku si na maximum rozpálíme olej na kterém zprudka osmahneme krůtí maso, na porce podle strávníků, a to ze všech stran, a pak ho vyndáme bokem.

  2. Na olej přidáme nakrájený špek, za chvilku nakrájenou cibulku na proužky a vhodíme kuličky nového koření a necháme všechno osmahnout.

  3. Poté vrátíme osmahnuté maso, osolíme a dusíme na malém plameni nejméně 1 hodinu přikryté pokličkou.

  4. Necháme jen tak malinko probublávat ve vlastní šťávě, občas zamíchat- vznikne nám fakt pikantní sos!

  5. Ke konci dušení jen přidáme oříšek másla na zjemnění a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Recept je rodinný po mojí mamince a kdo ochutnal, musel odejít s napsaným receptem.