Hověží nudličky s dresingem

32
- reklama -

Suroviny

600 g hovězí zadní
1 větší cibule
česnek
kopr
petrželka (jiné zelené bylinky – celér, majoránka, záleži na tom co vám chutná)
zakysaná smetana
sůl
barevný drcený pepř
sojová omáčka
olej
bílé víno
citronová šťáva
provensalské bylinky
cca 1,2 kg brambor

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1 PL sojové omáčky, olej, 1 PL provensálských bylinek. A naložíme do ní maso. Marinujeme cca 1/2 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovaný česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaši chuti.

  3. Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensálskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby.

  4. Naložené maso opečeme na pánvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následně nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme.

  5. Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 PL dresingu a na dresing dáme porci masa. Kdo má rád dresingu více muže si jej navýšit.

    Dobrou chuť 🙂