Suroviny
- 600 g hovězí zadní
- 1 větší cibule
- česnek
- kopr
- petrželka (jiné zelené bylinky – celér, majoránka, záleži na tom co vám chutná)
- zakysaná smetana
- sůl
- barevný drcený pepř
- sojová omáčka
- olej
- bílé víno
- citronová šťáva
- provensalské bylinky
- cca 1,2 kg brambor
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1 PL sojové omáčky, olej, 1 PL provensálských bylinek. A naložíme do ní maso. Marinujeme cca 1/2 hodiny.
-
Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovaný česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaši chuti.
-
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensálskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby.
-
Naložené maso opečeme na pánvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následně nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme.
-
Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 PL dresingu a na dresing dáme porci masa. Kdo má rád dresingu více muže si jej navýšit.
Dobrou chuť 🙂