Balkánský lonac

63
- reklama -

Suroviny

400 g vepřového masa
200 g rajčat
200 g fazolových lusků
200 g čerstvých paprik
200 g lilku
dost česneku
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a pokrájené papriky. Vše ještě dochutíme solí a česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáček si ovážeme navlhčeným pergamenovým papírem, na 3 místech propíchneme špejlí, aby mohla unikat pára a dáme péct do středně vyhřáté trouby a péčeme doměkka asi 1 hodinu.

Poznámka od kuchařky

Lonak nepodléváme a pečeme zvolna, zelenina nám udělá výbornou šťávu.

Zdroj: recept mám z Chorvatska