Makovec bez mletí máku

50
- reklama -

Suroviny

2 hrnečky polohrubé mouky
2 hrnečky mléka
1 hrneček celého máku
1 hrneček cukru
3/4 hrnečku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 skořicový cukr
1 čokoládový pudink
1 lžíce kakaa
1 lžíce skořice
rozinky – nemusí být
1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Celý mák si namočíme na 1 hodinu do mléka. Žloutky našleháme spolu s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vlijeme mák s mlékem, dále skořicový cukr, skořici, kakao, pudinkový prášek a rozinky. Všechno promícháme v těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Uděláme sníh ze 2 bílků a zapracujeme do těsta. Těsto nalijeme na vyšší plech, pečeme tak 45 minut na 170°C. Po upečení potřeme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád, může makovec proříznout a namazat ještě marmeládou.

Zdroj: recept mám od své sestry Dáši a ta ho má od své bývalé spolužačky, kde vznikl tudíž nevím.

V každém případě makovec stojí zato.