
Suroviny
- 700 g kuřecího masa
- 200 g uzeného sýra (plátky)
- 100 g anglické slaniny
- 1 čerstvá paprika
- asi 3 smažená vajíčka
- houby (nemusí být)
- petržel
- máslo
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme na plátky a rozklepeme je na dost tenko, osolíme, opepříme.
-
Vezmeme si srnčí hřbet, který vymažeme máslem a vyložíme polovinou plátků masa, na maso vyskládáme anglickou slaninu, pak plátky uzeného sýra.
-
Vajíčka si usmažíme na másle spolu s houbami a petrželkou, přidáme na sýr.
-
Na vajíčka poskládáme papriku (barevnou) nakrájenou na proužky jako poslední přijde druhá půlka masa a na něj trochu plátků másla, už jen upečeme do světlehněda.
-
Krájíme, až roládu vyklopíme z hřbetu, jde to moc dobře.
Poznámka od kuchařky
Také oblíbené jídlo, které navíc krásně vypadá na průřezu-jak upeču, dám fotku. Náplň můžeme obměňovat, kdo co rád a pokaždé může být jiná.
V srnčím hřbetu peču i sekanou a nedělám žádnou šišku, jen na dno dám anglickou slaninu a pak nacpu maso, které potřu olivovým olejem.
Recept je můj.