
- reklama -
Suroviny
- 1 vykostěné kuře
- 200 g listového špenátu
- 3 vejce
- 50 g pikantního salámu
- zázvor
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- olej
- cca 100 ml červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme, osolíme, na každé přidáme 1 lžíci studené vody a na trošce oleje upečeme omeletu, kterou necháme vychladnout.
-
Plát masa osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a položíme omeletu. Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něho vodu. Jestliže máme čerstvý, spaříme ho a necháme okapat.
-
Na omeletu rozložíme špenát, okořeníme, přidáme česnek, nakrájený na jemné plátky a rozdělíme kolečka salámu. Roládu zavineme, svážeme nebo sepneme, osolíme, opepříme, posypeme troškou zázvoru, dáme do pekáčku, podlijeme vínem nebo vodou a přikryté pečeme v troubě vyhřáté cca na 180°C asi 3/4 hodiny. Potom odkryjeme a upečeme dozlatova.
Kuchařka: maris