- reklama -
Suroviny
- 200 g pohanky
- 200 g měkkého tvarohu (nebo lučiny)
- 50 g másla (nebo pomazánkového)
- 1 cibule
- pár ředkviček
- česnek
- sůl
- petrželka (nebo pažitka)
Postup přípravy receptu
-
Naváženou pohanku si dáme do cedníku, prolijeme vařící vodou a dáme do hrnce okapanou vařit do měkka.
-
V míse si vymícháme máslo s tvarohem, přidáme pohanku, jemně sekanou cibuli, utřené stroužky česneku, nastrouhané ředkvičky, posypeme petrželkou a osolíme podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Pomazánku mažeme na bagety,veky, chleba a můžeme povrch ještě ozdobit.
Bylo to naše jídlo, kdy jsme poprvé ochutnali pohanku a moc nám chutnalo.
Můžete přidat ingredience dle vaší chuti.
Zdroj: mám vystřiženo z nějakého časopisu, název už neznám a napsala to Blanka Poláčková, jestli je autorkou mi ovšem není známo.
Kuchařka: Bibinka