- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- kakao
- 50 g čokolády hořké
- Krém:
- 2 čokoládové tyčinky Milena
- 15 dkg moučkového cukru
- 2 vejce
- 25 dkg másla
- Marcipán:
- 30 dkg moučkového cukru
- 13 dkg sušeného polotučného mléka
- lžíce medu
- lžička oleje
- lžička rumu
- trocha vody
- pár kapek mandlové esence
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Přidáme asi 2 lžíce kakaa a 50g nastrouhané čokolády. Nakonec vmícháme sníh.
-
Krém:
Nad párou necháme rozpustit čokoládu a vyšleháme s cukrem a vejci. Do vychladlé čokoládové hmoty dáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Přidávám i trošku rumové tresti, at to více voní.
-
Marcipán:
z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Kuchařka: petravei