
- reklama -
Suroviny
    
- 250 g polohrubé mouky
 - 120-130 ml mléka
 - 2 vejce
 - špetku soli
 - 1 vanilkový cukr
 - 1 prášek do pečiva
 - trochu rozinek
 - džem (chuťově výrazný nebo marmeládu)
 - práškový cukr
 - vanilkový cukr (smíchaný na obalení – nemusí být)
 - olej (na smažení)
 
Postup přípravy receptu
- 
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme na vláčné těsto (podobné jako na lívance) a necháme tak 15 minut odpočinout-pěkně se nadýchá a zvětší objem.
 - 
Malou lžičkou (až 40 ks), nebo větší (kolem 20 ks), jak je chceme veliké, vykrajujeme kousky těsta a vhazujeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.
 - 
Při smažení obracíme a pečeme do zlatohněda.
 - 
Můžeme plnit po upečení „stříkačkou“ do středu džemem, nebo marmeládou a naplněné oválíme ve smíchaných cukrech a oklepeme, aby jsme neměli velkou vrstvu cukru na koblížkách.
 
Poznámka od kuchařky
Ocásky se nám automaticky dělají sami od té lžíce, když z ní jde ta poslední kapka.
Zdroj: recept je rodinný a předává se z generace na generaci.
            Kuchařka: Bibinka
        
            








