Slepičí polévka s chilli

73
- reklama -

Suroviny

1/2 slepice
mrkev
celer
petržel
česnek
cibule
celý pepř
bobkový list
nové koření
sůl
chilli
petrželová nať
nudle

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do hrnce omytou a očištěnou slepici, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, omytou cibuli se slupkou rozříznutou na půl, pár stroužku česneku a kořenovou zeleninu (vše podle vlastní chutě).

  2. Zalijeme studenou vodou a necháme vařit cca 3 hodiny, tak aby byla slepice měkká, zeleninu vyjmeme dříve, aby se nerozvařila.

  3. Uvařenou polévku procedíme, nastrouháme do ní kořenovou zeleninu, přidáme slepičí maso, nakrájenou petrželovou nať, chilli a dochutíme. Mezi tím si uvaříme nudle a můžeme podávat.