
- reklama -
Suroviny
- 1/2 slepice
- mrkev
- celer
- petržel
- česnek
- cibule
- celý pepř
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- chilli
- petrželová nať
- nudle
Postup přípravy receptu
-
Dáme do hrnce omytou a očištěnou slepici, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, omytou cibuli se slupkou rozříznutou na půl, pár stroužku česneku a kořenovou zeleninu (vše podle vlastní chutě).
-
Zalijeme studenou vodou a necháme vařit cca 3 hodiny, tak aby byla slepice měkká, zeleninu vyjmeme dříve, aby se nerozvařila.
-
Uvařenou polévku procedíme, nastrouháme do ní kořenovou zeleninu, přidáme slepičí maso, nakrájenou petrželovou nať, chilli a dochutíme. Mezi tím si uvaříme nudle a můžeme podávat.
Kuchařka: sebena