Laciný nedělní oběd

69
- reklama -

Suroviny

cca. 750 g hovězího masa
kořenová zelenina
voda
sůl
celý černý pepř
nové koření
petrželova nať
polévkové těstoviny
150 g rajčatového protlaku
2 PL mouky
olej
1 l vody
2 PL cukru
1 KL soli

Postup přípravy receptu

  1. Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa). V tlakovom hrnci aspon hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Z oleja a muky urobime svetlu zaprazku (jisku asi) a pretlak dobre rozmiesame v litri vody. Ked je zaprazka hotova, zalejeme ju vodou s pretlakom a tobre rozmiesame. Ochutime cukrom a solou, kto chce, moze pridat nakrajanu bazalku a ml. korenie.

  3. Vyberieme maso z polievky a pokrajame ho na kusy. Ja ho viac varim kvoli detom, ked je take viac uvarene, tak su slachy rozvarene, nevidno ich a potom sa nehraju na chirurgov :o))) Nakrajane maso hodime do omacky.

Poznámka od kuchařky

Podavame s ryzou, knedlou alebo varenymi zemiakmi.