- reklama -
Suroviny
- 8 hrnků hladké mouky
- 1 hrnek rozpuštěného másla (nebo olej, sádlo)
- 2 hrnky mléka
- 1/2 hrnku cukru
- 1 ks droždí
- špetka soli
- 3 ks žloutky
- Drobenka:
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 3 – 4 lžíce rozpuštěného másla
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dám mouku, na jednu stranu dám žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu mléka a udělám kvásek. Když kvásek nakyne, začnu prodělávat a přileji mléko a tuk. Pořádně prodělám a udělám těsto, které se nelepí. Když těsto nakyne, tak začnu.
Poznámka od kuchařky
Převedla jsem dkg na hrnky, protože jsem zjistila, že některé mladé hospodyně nemají ani váhu a proto nepečou. No ruku na srdce -já dělám taky co můžu od oka. Mám váhu po mojí kmotře, kterou používám.
Kuchařka: Marcella