
- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 200 g dýně Hokkaido, očištěné, neloupané
- 2 PL ječných hrubých vloček
- 2 vejce
- velká hrst natě petržele
- sůl
- ghí
- 1 maličká červená řepa
- 1 PL panenského olivového oleje
- šťáva z půl limetky
- 1 PL dijonské hořčice
Postup přípravy receptu
-
Řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na hodně tenké nudličky. Olej s hořčicí a limetkovou šťávou důkladně rozšleháme vidličkou, přidáme řepu, lehce osolíme, promícháme, misku přikryjeme a necháme aspoň hodinku v pokojové teplotě.
-
Očištěnou dýni nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, vločky, nasekanou petržel, osolíme. Promícháme, nenecháváme odležet a rovnou na rozehřátém ghí smažíme malé placičky. Na ubrousku necháme vsáknout přebytečný tuk.
-
Podáváme se salátkem z červené řepy.
Kuchařka: Eja57