
- reklama -
Suroviny
- salátová okurka
- cca 2 PL nemletého máku
- cca 1 PL rýžového octa
- cca 1 KL cukru krupice
- pažitka
- chili paprička
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rýžový ocet a cukr dáme do misky – poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
-
Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
-
Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
Kuchařka: Eja57