Švédské maso

168
- reklama -

Suroviny

hovězí maso (na minutky)
červené víno
koření na zvěřinu
pomeranč
med
máslo
sůl
brusinky
hořčice
olej
pórek

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí). Maso jsem měla naložené asi hodinu, ale můžete i déle.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej a naložené maso na něm opékáme z obou stran cca 3 minuty z každé strany.

  3. Pak maso vyjmeme a do výpeku přodáme lžíci másla, krájený pórek, oloupaný pomeranč na plátky, orestujeme a zalijeme vínem které nám zbylo z masa.

  4. Přidáme lžíci hořčice a lžíci medu, provaříme a přidáme nazpět maso, aby se prohřálo (můžete ho nakrájet na nudličky a nebo nechat v celku)a pak už jen podáváme, na každou porci dáme 1-2PL brusinek, podáváme s různě upravenými brambory, dobrou chuť.